Gratis verzending vanaf € 50,-
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Snelle Verzending
0
0
Gratis verzending vanaf € 50,-
Klanten beoordelen ons met een 9,5
Snelle Verzending

17 juli 2024

Waarom Stapelstein zo leuk is voor het hele gezin!

In dit blog duiken we dieper in de wereld van Stapelstein en zoeken we uit waarom dit speelgoed zo geliefd is bij gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Of je nu een ouder bent die op zoek is naar educatief speelgoed, of een kind dat gewoon van klimmen en bouwen houdt, Stapelstein biedt voor ieder wat wils. Lees verder om te ontdekken hoe deze kleurrijke stenen geschikt zijn voor alle gezinsleden en gebruikt kunnen worden voor gezellige gezinsactiviteiten.

Wat is Stapelstein?

Stapelstein is een innovatief speelgoedmerk uit Duitsland dat bestaat uit veelzijdige, duurzame kunststof stenen die kinderen uitnodigen tot actief en creatief spel. Deze kleurrijke, stapelbare stenen zijn ontworpen om de motorische ontwikkeling, balans en coördinatie van kinderen te bevorderen. Door hun lichte gewicht en robuuste constructie zijn ze geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Kinderen kunnen de stenen gebruiken om te bouwen, te klimmen, te balanceren en zelfs parcoursen te creëren. Stapelstein speelgoed stimuleert niet alleen fysieke activiteit, maar ook samenwerking en creativiteit, waardoor het populair speelgoed is voor zowel thuis als in onderwijsinstellingen.

Wat is open-ended speelgoed en hoe past Stapelstein hierin?

Open-ended speelgoed, zoals Stapelstein, stimuleert de verbeelding en creativiteit van kinderen door hen de vrijheid te geven het speelgoed op verschillende manieren te gebruiken zonder een vastgesteld einddoel. Dit type speelgoed heeft geen vooraf bepaalde instructies of resultaten, wat kinderen aanmoedigt om hun eigen spel en regels te bedenken. Hierdoor kunnen kinderen experimenteren, ontdekken en hun eigen creatieve oplossingen bedenken. Stapelstein past perfect binnen dit concept omdat het bestaat uit stapelbare stenen die in verschillende configuraties kunnen worden gebruikt. Kinderen kunnen met de Stapelstein stenen bouwen, balanceren, zitmeubels maken, of een parcours ontwerpen. Dit verbetert niet alleen hun fysieke vaardigheden zoals balans en coördinatie, maar stimuleert ook hun creatieve en probleemoplossende vaardigheden. Doordat Stapelstein veelzijdig en simpel in gebruik is, biedt het eindeloze mogelijkheden voor kinderen om hun speelomgeving zelf vorm te geven en voortdurend nieuwe manieren van spelen te ontdekken.

Voor welke leeftijd is Stapelstein speelgoed geschikt?

Stapelstein speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer één jaar oud. Er zijn geen kleine onderdelen die een verstikkingsgevaar vormen, waardoor het veilig is voor zelfs de jongste kinderen, terwijl ook oudere kinderen plezier kunnen hebben met de creatieve en fysieke uitdagingen. Doordat het Open Ended speelgoed is, verzinnen kinderen op elke leeftijd er een andere manier mee om te spelen. De Stapelstein stenen zijn zeer sterk, één stapelsteen kan tot we 180 kilo dragen!

Is Stapelstein ook geschikt voor volwassenen?

Stapelstein is zeker niet alleen voor kinderen; het is ontworpen voor alle leeftijden en stimuleert gezamenlijke activiteiten. De producten zijn ideaal voor volwassenen, bijvoorbeeld als dynamische kruk die een passieve zitpositie omzet in een actieve rugtraining. Ze zijn perfect voor dagelijks gebruik in het thuiskantoor als in hoogte verstelbare kruk, of als balanselement aan een sta-bureau. Ook in yoga, fitness, en pre- of postnatale oefeningen bewijzen ze hun nut. Van fitnessapparatuur tot een eerste speelelement voor je kind, Stapelstein biedt waardevolle mogelijkheden voor het hele gezin, wat het een veelzijdige aanvulling maakt op elk huishouden.

Inspiratie om Stapelstein te gebruiken voor gezinsactiviteiten

Stapelstein biedt talloze mogelijkheden voor gezinsactiviteiten, waardoor het een perfecte toevoeging is aan elk huishouden. Hier zijn enkele leuke en leerzame manieren waarop je als gezin van Stapelstein kunt genieten:

  • Bouwen en Creativiteit: Gebruik de stapelbare stenen om samen als gezin torens, kastelen of andere structuren te bouwen. Dit bevordert niet alleen de samenwerking, maar stimuleert ook de creativiteit van iedereen.
  • Bewegingsspelletjes: Organiseer een parcours door de kamer of tuin waarbij iedereen over de Stapelstein-stenen moet balanceren, springen of lopen. Dit is een geweldige manier om fysieke activiteit en coördinatie te bevorderen.
  • Educatieve Spelletjes: Gebruik de stenen om educatieve spelletjes te spelen. Dit kan variëren van kleurherkenning voor jongere kinderen tot wiskundige spelletjes voor oudere kinderen. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen waarbij het juiste antwoord bepaalt op welke kleur steen je mag staan.
  • Samenwerken en Teambuilding: Plan teambuilding activiteiten waarbij het gezin samenwerkt om een bepaalde structuur te bouwen of een taak te volbrengen met behulp van Stapelstein. Dit bevordert communicatie en samenwerking binnen het gezin.
  • Creatieve Zitoplossingen: Gebruik de stenen als zitmeubels tijdens spelletjesavonden of familiebijeenkomsten. Ze zijn licht en gemakkelijk te verplaatsen, wat ze ideaal maakt voor flexibele zitoplossingen.
  • Vrij Spel: Laat de kinderen vrij spelen en hun eigen spel bedenken met de stenen. Dit kan leiden tot allerlei avontuurlijke scenario’s en rollenspellen, waarbij ouders ook kunnen meedoen om de fantasie te verrijken.
  • Mindfulness en Ontspanning: Creëer een rustige ruimte met de stenen waar familieleden kunnen zitten en mediteren of gewoon ontspannen. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van mindfulness-praktijken binnen het gezin.

Door Stapelstein te integreren in je dagelijkse gezinsleven, kun je niet alleen de fysieke en cognitieve vaardigheden van je kinderen bevorderen, maar ook waardevolle gezinstijd creëren die draait om samen spelen, leren en ontdekken.

Waar koop je Stapelstein?

Ben je enthousiast geworden over Stapelstein en wil je het zelf uitproberen met je gezin? Dan hebben we goed nieuws! Het complete assortiment van Stapelstein is natuurlijk verkrijgbaar bij Lazy Lama, dé specialist in duurzaam en educatief speelgoed. Lazy Lama biedt het complete assortiment aan Stapelstein-producten in verschillende kleuren en sets, zodat je precies kunt kiezen wat het beste bij jouw gezin past.

Voor wie liever een fysieke winkel bezoekt, heeft Lazy Lama vanaf oktober 2024 een prachtige kids conceptstore in Berkel-Enschot (Tilburg). Hier kun je samen met je kinderen de Stapelstein-producten uitgebreid testen en proberen. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de perfecte set voor jouw gezin te vinden. Bezoek LazyLama online of vanaf oktober 2024 in Berkel-Enschot (Tilburg), en ontdek hoe Stapelstein jouw gezinsleven kan verrijken met creatief en actief speelplezier.